O Centru Hamilton

Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja zdravlja ljudi i prirode, razvitak i unapređenje alternativnih djelatnosti


Osnivač i idejni vođa ovog projekta je novinar, pisac i prevoditelj Tihomil Hamilton. Već niz godina uspješno se bavi radiestezijom i bioenergijom. Naginjane prema tzv. alternativnim metodama liječenja te pomaganje drugima uvijek ga je privlačilo. S radiestezijom se susreo još u djetinjstvu ali u njeno ozbiljno učenje i izučavanje kreće početkom 2000-te godine. Tijekom tog perioda utvrđuje mu se iznimna radiestezijska i bioenergetska senzibilnost.

Godine 2010. pohađa seminar iz područja radiestezije, pod vodstvom Osmana Hasanpašića, istaknutog hrvatskog radiesteziste, pisca i autora mnogih knjiga, priručnika i vodiča kroz alternativnu medicinu.

Paralelno s učenjem radiestezije, pobuđuje interes i za bioenergiju. Osnovno znanje o bioenergiji stječe putem razne literature te tematike. Uskoro upoznaje i nekoliko bioenergetičara gdje se upoznaje s određenim tehnikama liječenja bioenergijom te s njihovim rezultatima. Odlučuje proširiti svoje znanje te 2012. godine polazi i s uspjehom završava školu bioenergije (i radiestezije), koja se održavala u Zagrebu i Rijeci pod vodstvom istaknutog bioenergetičara doktora Drage Smiljanića.

Godine 2013. pohađa seminar poznatog američkog life-coach stručnjaka Joe Vitalea i priznatog američkog hipnoterapista dr. Steve G. Jonesa te stječe certififikat 'Certified Law of Attraction Basic Practitioner'.

Od 2010. godine počinje se zanimati za orgonite i orgonsku energiju. Kao radiestezist uviđa njihovu iznimnu mogućnost u zaštiti od svih vrsta štetnog zračenja za čovjeka ali i njihov općeniti pozitivni utjecaj na ljudski organizam. Nakon višemejsečnih radiestezijskih testova s orgonitima, kreira svoj blog radiestezija-th. Na njemu iznosi svoja saznanja o orgonitima i orgonskoj energiji. Time postaje i prvi radiestezist u svijetu koji se radiestezijski pozabavio tom tematikom i javno prezentirao svoja saznanja. Time je pobudio interes mnogih koji izrađuju orgonite a i širje. Potvrda tomu je činjenica da su objavljene tekstove preuzeli (u cijelosti ili djelomično) mnogi domaći ali i svjetski web portali i forumi koji se bave alternativnom medicinom i alternativnim područjem koje se naziva 'na rubu znanosti'.

Svojim znanjem radiestezije i bioenergije do danas je uspješno pomogao velikom broju ljudi. Udruga Centar Hamilton nastavak je tog njegovog uspješnog rada. Kao jedni od glavnih ciljeva udruge postavljena su nastojanja da se na pravi način promoviraju i primijene radiestezija i bioenergija te alternativna medicina općenito, kako bi se putem njih osigurao zdrav način života svakog pojedinca.

Poseban pažnju u aktivnostima udruga će posevetiti i projektima posvećenim djeci i mladeži.

U ostvarivanju svojih ciljeva i projekata, udruga će u svom radu surađivati i s mnogim stručnjacima, udrugama i drugim institucijama s raznih područja djelovanja, bilo znanstvenih bilo alternativnih.


Najvažnije o Centru

Aktualnosti

Najnovije iz Centra Hamilton

O nama

Upoznajte nas

Partneri

Naši suradnici i partneri

Projekti

Aktivnosti Centra Hamilton

Kontaktirajte nas

Očekujemo vaše upite


Aktualnosti i najave